Regn schoonmaak- en onderhoudsadvies

Natuurlijk wil je jouw prachtige Regn-product zo lang mogelijk als nieuw houden. Volg ons schoonmaak- en onderhoudsadvies en dan gaat dat zeker lukken!

Algemeen onderhoud

Het schoonhouden van jouw Regn kraan is een eenvoudig klusje. Voor het dagelijks onderhoud adviseren wij om je kraan – na gebruik – af te doen met een zachte handdoek. Hiermee verwijder je direct water- en zeepresten. Verder kunnen de kranen wekelijks worden schoongemaakt met een mild reinigings- en/of onderhoudsmiddel. Vraag naar een passend middel bij jouw dealer.

Gebruik geen agressieve middelen

Wij raden het gebruik af van:

> Agressieve reinigingsmiddelen.

> Reinigingsmiddelen die chloor, zoutzuur, azijnzuur, fosforzuur, of andere schadelijke zuren bevatten op de kranen.

> Schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoeken.

> Huid- en haarverzorgingsproducten, zoals shampoo, kunnen je kraan beschadigen. Daarom is het belangrijk om na gebruik je kraan na te spoelen en af te drogen met een zachte doek.

Maar wat raden we dan wel aan?

> Gebruik bij het schoonmaken een geschikt reinigingsmiddel, zoals groene zeep of een andere zachte zeep die ontvet. Gebruik zeker géén chloor of andere agressieve reinigingsmiddelen of producten op basis van alcohol of verdunner.

> Breng het schoonmaakmiddel direct aan op een zachte doek of spons en maak daarmee de kraan
schoon. Gebruik nooit een schuurspons; daarmee is de kans op beschadigingen extra hoog.

> Spoel de kraan na het schoonmaken goed af met water. Dit zorgt ervoor dat er geen reinigingsmiddel op de kraan achterblijft.

> Maak de kraan na gebruik goed droog met een zachte doek. Gebruik géén microvezeldoek!

Belangrijk advies bij gebruik waterontharder

Gebruik je een waterontharder? Houd dan rekening met de afstelling volgens het advies van de leverancier van de waterontharder. Een verkeerd ingestelde waterontharder kan onherstelbare schade veroorzaken aan metaaloppervlaktes die direct met indrogend douche- of badwater in aanraking komen. Dit is duidelijk herkenbaar door matte plekken op glanzende afwerkingen of niet weg te poetsen vlekken op geborstelde afwerkingen. Op deze wijze aangetaste Regn-producten vallen buiten iedere vorm van garantie.

Vraag bij jouw Regn-dealer naar het beste schoonmaakmiddel om de kranen te reinigen en te onderhouden. Op deze manier blijft jouw Regn kraan in topconditie.

Vind een Regn dealer bij u in de buurt

Wilt u onze producten in de showroom komen bekijken? Zoek hier een Regn verkooppunt bij u in de buurt.